Od zlata jabuka

Written By: Ivana - Feb• 07•13
IMG_7062

Od zlata jabuka 1

 U našoj se školi u četvrtak 18. listopada 2012. po sedmi put održala akcija Od zlata jabuka povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti. Učenici su prikupili plodove jeseni i pekarske plodove koje su vrijedno pakirali u školskoj knjižnici uz pomoć nastavnika. Članovi kreativnih skupina pripremili su čestitke kojima su ukrasili pakete.

Podijeljeni u skupine krenuli su prema različitim odredištima noseći pakete. Predstavnici učitelja i učenika su obišli veći broj starijih u našem gradu, staračke domove (Dom za starije i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković i Dom za starije i nemoćne osobe PUZ Vianey) i Centar Rudolf Steiner. Nekoliko je skupina sa svojim nastavnicima automobilom obišlo udaljenija kućanstva.

Učenici s veseljem prihvaćaju ovu akciju i iz godine u godinu sve više učenika izražava želju ići u posjet starijim osobama. Veoma poštuju starije osobe, žele ih uveseliti, nasmijati i pružiti im ruku nade i slap dobrote.

IMG_7053

 

IMG_7060

Od zlata jabuka

Posjet 7. c Domu za starije i nemoćne osobe PUZ Vianey

 

OD ZLATA JABUKA

            Kako su jabuke postale zlatne? Pripremali smo se za humanitarnu akciju vezanu uz Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Od zlata -2

Od zlata jabuka 12

Toga dana u školu smo donijeli voće i proizvode od žitarica. Mame su se potrudile da mnogobrojne kiflice, kolačići i kuglofi budu ukusni i lijepo posloženi. Smjestili smo ih,zajedno s mandarinama, kruškama, orasima i jabukama u  kutije koje smo sami ukrasili.

 

 

uz tekst Od zlata jabuka

Od zlata jabuka 13

Jabuke su postale zlatne onoga trena kada smo ih, uz naš mali program, poklonili štićenicima Doma za starije i nemoćne. A u oku poneke bake zaiskrila je suza radosnica.

 

 

Učenici dramske i recitatorske skupine

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.