Kako sam spasila svijet

Written By: Alenka Njegovac

  Taman kad sam ušla u kuću i skuhala si čaj, zazvonio je telefon. Dobivala sam stotine poziva. Javila sam se, bilo je hitno. Građani su trebali moju pomoć, počinjalo je nevrijeme kakvo u Hrvatskoj još nije bilo.  

    Izašla sam iz kuće i u sekundi se transformirala u superherojsko odijelo. Moje odijelo je bilo tamno ljubičaste boje sa zlatnim detaljima. Imala sam tamno plavi plašt. Poletjela sam u centar grada prema zabrinutim ljudima. Moja moć bila je kontroliranje prirodnih elemenata: vatre, vode, zraka i zemlje. Dugo godina sam bila u  tajnosti, ali odlučila sam da želim i da je moja dužnost pomagati ljudima. Uzdigla sam se u oblake i vidjela oluju. Spremao se tornado. Rekla sam ljudima da odu kući na sigurnije. Uskoro sam bila po vijestima u cijelom svijetu. Nisam znala što da radim… Misli mi je prekinuo glasan zvuk. Podigla sam glavu i u daljini vidjela superheroje diljem svijeta. Došli su samo oni s moćima sličnim i istim mojima. Nisam očekivala tako brzu pomoć. Doletjeli su s drugih kontinenata u pet minuta. Aktivirali smo superherojsku tajnu bazu i nestali. Smjestili smo se tamo i ubrzo su počeli pregovori, prijedlozi i ideje. Trebala je većina naše snage da zaustavimo nevrijeme. Brzo smo zaključili da to nije obični tornado jer da je, zaustavila bih ga sama već odavno. Yuong Hyun iz Južne Koreje bila je s nama. Imala je moć drugačiju od nas. Imala je vizije budućnosti i tuđih misli. To je iznimno jaka moć. U jednom trenutku samo se skamenila na desetak sekundi i potom pala. Kad je došla k sebi rekla je nešto strašno.  Tornado šalje Gustav. Superheroj koji nije htio upotrebljavati svoje moći za dobrobit, već za zlo. Plan mu je da pokori cijeli svijet i da tornadom ubije sve osim svoje zle vojske. Znali smo što napraviti. Nisu više u pitanju bile naše moći već moći svih heroja. Proširili smo vijest i odletjeli u New York gdje je bila tajna baza superheroja. Tamo su bili svi (dvjestotinjak nas). Odlučili smo se za takozvani ‘Savez veličanstvenih’. To je čin u kojem udružimo naše moći i stvorimo eksploziju koja uništava zlo u svijetu. Superheroji su to napravili samo jedanput prije tristo godina. Nismo znali hoće li nam uspjeti ali morali smo probati. Poletjeli smo i držeći se za ruke okružili New York. Usredotočili smo se i počeli stvarati moćnu kuglu. Bili smo na rubu snaga. Taman kad smo htjeli odustati, dogodila se eksplozija. Tako velika da ljudski mozak ne može niti zamisliti. Eksplozija nije naštetila nikome dobrih namjera. Prekinula je Gustavovu zlu čaroliju, gdje god da se zbivala… Ljudi su polako u strahu izlazili iz kuća.  

  Zrake Sunca su se probijale kroz oblake. Zajedničkim snagama pobijedili smo zlo. Osmijeh na našim licima bio je neopisiv. Umorni smo otišli svojim kućama u znanju da smo upravo spasili svijet. 

              Tara Andrijević  7.e