Online izazov u Noći knjige 2020.

Written By: Alenka

Koko u Parizu

(osvrt na knjigu)

Moja omiljena knjiga je Koko u Parizu Ivana Kušana jer je svaka radnja zanimljiva i uzbudljiva. Koko u Parizu mi se sviđa jer su glavni likovi djeca koja sve otkrivaju i snalaze se sama. Ova knjiga mi je promijenila pogled na čitanje knjiga jer sam shvatila da postoji još mnogo zanimljivih knjiga u svijetu.
Kada je moj razred dobio knjigu na čitanje i analiziranje svi stariji od mene su mi rekli da je knjiga odlična. Drago mi je da sam je pročitala.

Antonija Juraj, 5.a

Ljeto za pamćenje

(osvrt na knjigu)

Moja najdraža knjiga zove se Ljeto za pamćenje. Napisao ju je pisac Miro Gavran.

Tema knjige govori o ljetovanju djeda i njegovog unuka koje je kroz knjigu opisano na humorističan način.

Knjiga mi se svidjela zato što  nosi vrlo lijepu pouku o tome kako ne treba ljude suditi po vanjskom izgledu, nego po onome kakvi oni stvarno jesu. Posebna je po tome što priča dvostruku ljubavnu priču u više generacija.

U knjizi ima jedan mali dio koji mi se ne sviđa, a to je dio u kojem se govori o skrivanju pisama koje je djed slao poštom iz vojske svojoj ljubavi.

Knjigu sam pročitala prije nekoliko godina tako što sam je posudila u gradskoj knjižnici, a nakon toga sam je i sama kupila preko interneta.

Preporučila bih svima da je pročitaju zato što je knjiga romantična. Zanimljiva je za sve generacije te poručuje kako svima treba dati priliku.

Irina Kafka, 8. b

Tom Gates: Moj savršeni svijet

(osvrt na knjigu)

Sjećam se svoje prve knjige koju sam baš ja odlučio odabrati i pročitati. Zvala se Moj savršeni svijet – Tom Gates. To je serijal knjiga u kojem pratimo život i okruženje Toma Gatesa. 

Tema knjige Tom Gates je ponajviše zabava s Tomovim prijateljima, profesorom Fulermanom , Normanom Watsonom i Derekom Fingelom. 

Knjiga mi se svidjela zato što je zabavna, ima i tekst i ilustracije.  

Napisana je kao strip i roman u jednom, a izuzetno je zabavna i duhovita. Tom me podsjeća na neke moje prijatelje. 

Za veliko čudo meni se u knjizi sve svidjelo. Nema stvari koja je dosadna ili nezanimljiva. Ovaj serijal knjiga čitam i dalje, a sedmu knjigu sam naručio preko interneta ovih dana i nemam nikakve primjedbe na knjigu. 

Prvu knjigu Toma Gatesa sam posudio od brata, a on ju je dobio na poklon pa sam je pročitao i počeo naručivati ostale sa interneta. 

Fabijan Ileš, 6.a