Produženi boravak

Written By: Alenka

Produženi boravak znači mjesto gdje borave djeca početnih razreda osnovne škole koja nemaju gdje i s kime biti dok su im roditelji na poslu. U našoj školi produženi boravak postoji već drugu godinu. Organiziran je u dvije smjene tako da su učenici prvih i drugih razreda zbrinuti. Tamo kvalitetno provode vrijeme. Osim što su na toplom i sigurnom, napišu zadaću, uče razne stvari i uvježbavaju za nastupe na školskom priredbama. Razvijaju i motoriku izrađujući razne likovne radove koji se poslije mogu vidjeti na panoima u školi. Uz sve te aktivnosti, organiziran je i topli obrok.

            Dosad je produženi boravak koristio prostor školske knjižnice koji je vrlo skroman za potrebe i aktivnosti boravka. Započela je akcija prikupljanja sredstava za izgradnju nove učionice u školi u Gajevoj ulici. Akcija se provodila od 18. do 24.12. 2019. Djelatnici naših škola, matične i područnih, pekli su kolače i poklanjali ih svima koji su donirali novac. Prodavale su se i rukotvorine i božićni ukrasi na štandu u sklopu Božićnog sajma. Odazvalo se jako puno ljudi i sugrađani su prepoznali ovu akciju kao vrlo pozitivnu. Prikupljeno je čak više od 12000 kn. 13.1.2020. započeli su radovi nadogradnje učionice u holu škole u Gajevoj ulici. Jedan dio garderoba učenika je premješten kako bi se oslobodio prostor. 7.2.2020. radovi su privedeni kraju i boravkaši su se ponosno uselili u svoj novi prostor. Posjetili smo ih i pitali ih kako im se sviđa novi prostor. Rekli su nam da im je jako lijepo u novoj učionici.

„ U knjižnici je bilo super, ali je bilo manje prostora. Volimo biti u ovoj učionici. Najviše nam se sviđa mjesto za igru i kutak za odmor. Čitamo knjige, pišemo zadaću, družimo se i pričamo. Volimo pisati zadaću ovdje. Izrađujemo i razne ukrase, crtamo i lijepo provodimo vrijeme.“ Rekli su nam Lara, Gabi, Mia, Noa i Franjo.

            Kako bi boravkašima prostor bio još ljepši, pobrinula se gospođa Jolana Petrinić koja im je predivno oslikala zidove.

Boravkašima želimo ugodan rad i boravak u novoj učionici!

Dora Hlušička, 6.c

Novinarska skupina