IZVJEŠĆE O AKCIJI POVODOM DANA KRUHA I ZAHVALNOSTI 2019. “OD ZLATA JABUKA”

Written By: Alenka

Četrnaesta po redu akcija „Od zlata jabuka“ održana je u srijedu, 16.10.2019. godine. Mnogi učenici radosno su donosili plodove rada svojih ruku i svojih ukućana: kruh, peciva, kolače, jabuke, orahe… od kojih smo napravili prigodne darove. Sve to bogatstvo kruha i jeseni blagoslovili su daruvarski župnici – u matičnoj školi vlč. Zdravko Radoš te u PŠ Frankopanska vlč. Žarko Turuk. Pakiranje darova odvijalo se u dvije školske učionice, u Frankopanskoj i u Gajevoj. Na darove su privezane likom i prigodne čestitke koje su izrađivali članovi humanitarne skupine s voditeljicom Ivanom Ljevar te misijske skupine s voditeljicom Danijelom Koprek. U pakiranju je sudjelovalo od pet do deset učenika predmetne nastave zajedno s učiteljima i stručnim suradnicima.

Posjetili smo starije osobe u njihovim kućama, dva staračka doma te Centar Rudolf Steiner. Skupine za posjete u kućanstvima sačinjavali su četiri do pet učenika iz predmetne nastave s razrednikom ili drugim učiteljem kao zamjenom za razrednika. Neke skupine su išle pješke, a neke automobilom zbog udaljenosti kućanstava koje su obilazili. Učenici su posjetili i starački dom „Ivan Vianney“, starački dom „Ljudevite pl. Janković“, te Centar Rudolf Steiner, gdje su za korisnike izveli i prigodan program.

U akciji su sudjelovale i područne škole Doljani, Gornji Sređani i Ivanovo Polje te posjetili starije stanovnike svojih sela.

Uz velikodušnu suradnju roditelja, baka i djedova, djelatnika naše škole učenici su mogli osjetiti i pružiti radost i toplinu.

HVALA SVIMA!!!