Produženi boravak 2019./2020.

Written By: Alenka

AKTIVNOSTI U BORAVKU

U školskoj godini 2019./2020. produženi boravak je po drugi puta učenicima otvorio svoja vrata. Učenici dolaze u boravak prije ili nakon nastave. Vrijeme u boravku provode organizirano. Redovito pišu svoje zadaće, uče, opuštaju se uz glazbu i čitanje priča, pjevaju, plešu, ugodno se druže sa svojim vršnjacima. Svoju kreativnost pokazuju u kreativnim radionicama, igraju se na školskom igralištu ili u parku.  O našim aktivnostima najbolje govore fotografije. Pogledajte ih.

BORAVKAŠI IMAJU NOVI PROSTOR

Koliko ljudi mogu biti jedinstveni, spremni pomoći, pokazali su djelatnici naše škole u hvalevrijednoj akciji prikupljanja sredstava za izgradnju prostora produženog boravka u Gajevoj. Na poticaj naše ravnateljice i nekoliko djelatnica, pekli su se kolači koji su se darivali na božićnom sajmu. Akcija je uspješno završila zahvaljujući svima koji su prepoznali potrebu naših učenika te su svojim dobrovoljnim prilozima podržali našu akciju. Hvala djelatnicima škole, roditeljima i svim građanima na pomoći jer su radovi na našem novom prostoru gotovi. Hvala donatorima i roditeljima koji su se nesebično angažirali u opremanju prostora. U novom smo boravku! Hvala svima!

Svima koji su pridonijeli ovom događaju željeli smo se zahvaliti na službenom otvorenju novog boravka. Zbog situacije u kojoj se nalazimo, odgađamo otvorenje sve dok naše škole ponovno ne otvore svoja vrata.

PROJEKTI

Tijekom školske godine 2019./2020., učenici produženog boravka provode tri projekta. To su: „20  dana dobrote“, „Pisma iz produženog boravka“ i „100. dan škole“.

100. dan boravka

Maškarani boravkaši odnijeli pobjedu na Maškaradi

„Pisma iz produženog boravka“ su projekt kojemu je cilj učenike naučiti načinima dopisivanja te razviti sposobnost samostalnog pisanja i adresiranja pisama, razglednica i čestitki koje će razmjenjivati s učenicima produženih boravaka diljem naše domovine. U naš projekt uključile su se učiteljice i boravkaši iz Varaždina, Samobora, Zaprešića, Zagreba, Slavonskog Broda, Selca i Crikvenice. Jako smo ponosni na naše dopisivanje. Ne samo da smo naučili kako komunicirati dopisivanjem preko pošte, već stječemo puno novih prijatelja.

Kao što samo ime projekta kaže„20  dana dobrote“, boravkaši su vrijeme uočiBožića i Nove Godine proveli u razmišljanju kako nekome učiniti nešto dobro. Ne samo da su razmišljali nego su svoje ideje proveli u djelo. Osim malih znakova pažnje koje su si učenici međusobno iskazivali, okušali su se i u volontiranju. Povodom Svjetskog dana volontiranja, učili su o volontiranju i volonterima. Dobili su zadatak da kroz tjedan dana pronađu osobu kojoj će pomoći ili razveseliti ju pozivom ili čestitkom. Volonteri su odlično obavili svoj zadatak, a najzanimljivija volontiranja smo nagradili diplomom o volontiranju.

Od prvoga dana školske godine boravkaši su redovito križali dane na kalendaru i s nestrpljenjem očekivali što će im donijeti „100. dan škole“. To je ime projekta koji je protekao u radu, igri i veselju. Toga dana sve što se u boravku događalo bilo je u znaku broja 100. Boravkaši iz Gajeve su gostoljubivo ugostili boravkaše iz Frankopanske. Najzanimljiviji je bio odlazak na kolače u hotel Termal. Bilo je radno, druželjubivo, veselo i slatko.

„MALI BORAVKAŠI – POŠTARI VAŠI“

Projekt „Pisma iz produženog boravka“ se tijekom vremena stalno razvijao, poticao na nove ideje. Dosjetili smo se kako bi naši boravkaši mogli provesti svoj projekt i u maškarama. Tako smo uz pomoć ravnateljice, roditelja, naših nastavnika i „Hrvatske pošte“ pripremili svoje poštarske uniforme. Napisali smo velik broj razglednica koje smo za vrijeme fašničke povorke dijelili građanima. Trud se isplatio. Osvojili smo prvu nagradu za grupnu masku.

Ostatak fotografija pogledajte u našem albumu: fotografije

BORAVAK NA DALJINU

U novonastalim okolnostima učitelji produženog boravka uredili su web stranicu na kojoj boravkaši mogu pronaći dodatne materijale za vježbanje i ponavljanje nastavnih sadržaja, materijale za igru i zabavu te opuštanje u slobodno vrijeme. Učitelji će svakodnevno uređivati stranicu i postavljati nove sadržaje kako bi olakšali učenicima i roditeljima u ovim okolnostima. Sadržaje mogu koristiti i učenici koji ne pohađaju boravak.

Stranici možete pristupiti preko poveznice:
https://sites.google.com/view/produzeniboravak-os-daruvar/po%C4%8Detna-stranica

Nitko nije slutio kako ćemo ove školske godine nastavu održavati na daljinu.

Strpimo se i ostanimo zdravi.