PROJEKT DISNEY

Written By: Alenka

Povodom devedesetog rođendana najpoznatijeg miša na svijetu, Mickeyja Mousea, pokrenuli smo projekt Disney. Kroz nekoliko aktivnosti obuhvatili smo puno toga vezanog uz Walta Disneyja i njegov rad.

            Svake godine, već tradicionalno 28.10. na Svjetski dan animiranog filma objavljujemo rezultate istraživanja o najuspješnijim animiranim filmovima protekle godine i najave animiranih filmova za sljedeću godinu. Kako nas to jako veseli, odlučili smo ove godine malo proširiti tu zanimaciju za animiranim filmom.         

Istražili smo o Waltu Disneyju, pripremili pano posvećen njegovom životu i radu, čime smo obilježili i njegov rođendan 5.12. Otkrili smo razne zanimljivosti o njemu. Najimpresivniji je bio dugačak popis svih dosadašnjih uradaka Disneyjevog studija kao i popis svih njegovih nagrađenih animiranih filmova. Neizostavan Mickey Mouse, simbol Disneyja, ove je godine proslavio punih devet desetljeća koliko već uveseljava male i velike diljem svijeta. Pano smo ukrasili i crtežima učenika, zaljubljenika u Disney svijet. Učenici iz produženog boravka su nam se pridružili i pomogli nam u tome.

I Valentinovo je prošlo u znaku Walta Disneyja. Ukrasili smo pano slikama ljubavnih parova iz Disneyjevih filmova i podsjetili da je ljubav prisutna posvuda.

Održali smo i kviz u razredu: testirali smo svoje poznavanje Disneyjevog repertoara tako što smo slušali pjesme iz animiranih filmova i pokušavali pogoditi o kojem je filmu riječ.

Za kraj našeg projekta ostavili smo kartografski prikaz svih mjesta na koja nas je Disney poveo kroz svoje filmove – to je doslovce put oko svijeta pun pustolovina i predivnih životnih pouka.

Istraživanjem o Disneyju naučili smo puno o povijesti animiranih filmova i shvatili da je svijet animiranoga filma puno više od pukog gledanja filma. Jedva čekamo nove uratke Disney studija.

Novinarska skupina i nastavnica Marina Singer