Moja baka

Written By: Alenka

 

 

Moja baka

Moja baka zove se Anđelka. Radi na selu. Živi u Siraču. Lijepog je izgleda. Kosa joj je kratka i smeđa. Oči su joj moje omiljene boje-tirkizne. Voli nositi hlače i majicu kratki rukava.

Njezina je najljepša osobina marljivost. To se vidi kada peče meni najfinije  kolače. To sve ima moja baka.

Volim svoju baku, kao što ona mene voli. Volim s njom peći kolače i hraniti životinje. Zato je meni moja baka najbolja na svijetu.

Nika Jukić, 3.d

 

 

Moja baka

Moja baka zove se Ivanka. Ona je nastavnica u školi i predaje  Prirodu i Biologiju. U slobodno vrijeme je s unukama i voli kuhati. Živi u Daruvaru u Ulici Ive Andrića, kućni broj 2. Moja baka ima okruglo lice, crvenu kratku kosu, oči plave boje i niska je rastom. Nakon posla u školi moja baka najviše voli saditi cvijeće i okopavati vrt. Jako volim svoju baku zato što je dobra, brižna i voli svoje unuke. Moja baka i ja imamo prijateljski odnos.

Dora Husak,3.d

 

Moja baka

Moja baka se zove Katica. Prije je radila u školi, a sada je u mirovini. Iako je u mirovini, svaki dan radi u kući, u dvorištu i u vrtu. Baka živi zajedno s nama u kući.

Moja baka često ima nasmijano lice. Vesela je kad sam ja veseo, a tužna je kad sam tužan. Ima smeđu kosu i plave oči. Srednje je visine.

Moja baka je dobra. Brine se o svima nama u kući. Brata i mene svaki dan isprati u školu. Kad dođemo kući, dočeka nas čista kuća i jelo koje volimo.

Volim svoju baku zbog svega toga i zato što mi ponekad pomaže u  rješavanju školskih problema.

Luka Žgela,3.d

 

Moja baka

Moja baka se zove Ružica. Ona ima 2 svinje, 3 krave i puno kokoši. Prije mirovine je radila. Moja baka sada ima 61 godinu. Živi u selu Velika Maslenjača. To selo je malo, ali je  lijepo. Ona se bavi stočarstvom da bi imali mlijeka i sira. Kokoši joj služe da bi imali jaja, a svinje za hranu.

Moja baka ima sijedu kosu, oči su joj zelena boje, usta su joj mala, nasmijana i

lijepa. Ona je niska, normalnog stasa. Radi najbolje juhe, uvijek ima finih bonbona za nas

i po tome je ona posebna. U vijek ima nešto za nas i ja nju zato tako jako volim.Moja baka

je nježna, vesela, uvijek sretna,uvijek nas dočeka s osmijehom na licu kad dođemo kod

nje. Ja volim svoju baku zato što ona toliko toga radi za mene, također i ona mene

voli Ja njoj pomažem i nikada ne bih mijenjala svoju baku. Ona je

najdraža baka na svijetu.

Noa Car,3.d

 

 

MOJA     BAKA

              Moja baka se zove Zdenka. Živi u Daruvaru gdje se brine o djedu, mačku Crnku i par kokoši. Često ide u Golubinjak gdje ima veliki vrt i brine se o dosta lješnjaka. U slobodno vrijeme gleda TV.

Ima sijedu kosu i smeđe oči. Usta su srednje veličine, a nos malo poveći. Lice joj izgleda staro i naborano. Nije previše visoka, ali je malo deblja i šepa jer ju boli noga.

Volim svoju baku mada ne idem često kod nje jer uvijek kaže da ima puno posla i da nema vremena za mene i moju sestru. Kada ipak nađe malo vremena posveti se meni. Malo kartamo crnog Petra i pričamo što se dešava u školi. Nekad nam napravi ručak. Baka nije savršena, nema puno vremena za mene, ali me  voli i ja volim nju.

David Šeba,3.d

 

MOJA BAKA

Moja baka se zvala Savka. Radila je u knjigovodstvu. Obožavala je brinuti o cvijeću. Jedno vrijeme živjela je sa mnom.  Moja je  baka imala srcoliko lice, smeđu kosu do ramena, nos je imala mršav, a pri kraju malo špičast. Usta su joj bila predivna. Kad bi stavila ruž usta su joj izgledala kao nekoj poznatoj zvijezdi. Tijelo joj je bilo mršavo, a ruke su joj bile dosta snažne.  Moja baka je bila niska i zgodna.  Jako je voljela nositi traperice i košulje. Bila je posebna po šivanju i po svojim slasnim tortama. Ja svoju baku volim jer je bila pametna i nježna.  Moj odnos sa bakom je jako povezan.  Ja i ona se jako, jako volimo. Ona živi u mom srcu. Zauvijek.

Iris Pavlović, III d

 

Moja baka

Moja baka se zove Slavica. Bavi se povrtlarstvom i živi u Ulici Dabrovac.  Ona ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči i lijepa usta. Srednje je visine i nije punija. Posebna je po kuhanju. Ona je dobra, nježna

i vrijedna. To znam jer je dobra i nježna prema  meni, sestri, sestrični i bratiću, a vrijedna po tome

što počisti kuću, kuha i sadi povrće i voće.   Volim je i zato što se igra  sa mnom. Ja sam prema baki dobra jer joj pomažem.

Elena Mihatović, 3.d