Izvješće s književnog susreta s Vlastom Golub

Written By: Alenka

DSCN1645

19. listopada održao se u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar književni susret s glumicom i književnicom Vlastom Golub, autoricom romana „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo.“ Ovaj roman, namijenjen tinejdžerima, osvojio je nagradu za najbolji neobjavljeni roman Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca. Roman Vlaste Golub odabran je zbog kvalitetne razrade tinejdžerskih tema poput ljubavi, prijateljstva, ali i vršnjačkog nasilja.

Susretu su prisustvovali učenici svih osmih razreda naše škole. Nekima od njihovo ovo je bio prvi takav susret i sudeći prema reakcijama, jako im se svidio. Na samom smo početku od književnice saznali da je roman nastao na temelju stvarnog događaja te je s učenicima porazgovarala o njihovim iskustvima vezanim uz takve ili slične situacije. Čitajući dijelove romana, ukazala im je na stil pisanja i zainteresirala ih za čitanje knjige. Učenice novinarske skupine iz Gajeve intervjuirale su književnicu pa u nastavku možete pročitati što su saznale. Osim toga, pročitajte i dojmove učenika s ovog ugodnog susreta.

 

Svidjeli su mi se dijelovi u kojima je književnica čitala knjigu jer knjiga djeluje jako zanimljivo. Svidjelo mi se i to što je knjiga nastala prema istinitom događaju i zato što je o tinejdžerima jer se svatko od nas može u njoj pronaći. Žao mi je što je taj susret s književnicom kratko trajao.

                                                                                                      Lara, 8.e

Književnica je pogodila kako se neki tinejdžeri ponašaju. Zanimljivo je što je inspiracija za knjigu doživljaj iz njezinog života. Knjiga bi bila dobra lektira.

                                                                                                     Michael, 8.e

 

Svidjelo mi se to što je spisateljica pisala u prvoj osobi. Pronašla sam se u nekoliko stvari. I ja nekad ujutro zaspim pa skoro zakasnim u školu. Spisateljica mi se činila kao jako draga osoba. Knjiga mi se svidjela i mislim da ću ju pročitati. Zanima me kako se zove glavni lik i tko joj je poslao prijeteće pismo.

                                                                                                  Nevena, 8. b

Sviđa mi se spisateljičin pristup nama, kao da je naših godina. I knjigu je napisala kao da je jedna od nas i kao da nas razumije u potpunosti. Tema knjige je jako zanimljiva. Vjerujem da ću ju pročitati jer me jako zainteresirala.

                                                                                               Nika, 8.d

22643277_917928788360829_106017266_oKnjiga mi se svidjela jer se pronalazim u glavnom liku. Autorica mi se čini simpatična i puna razumijevanja. Ulomak iz knjige mi se jako svidio i htjela bih pročitati cijelu knjigu. Zanimam me i kako se djevojčica zove. Bilo bi odlično da ovakve knjige imamo za lektiru.

                                                                                            Silvija, 8. b

Jako mi se svidio način prezentiranja knjige. Zanimljivo je što je knjiga nastala prema stvarnom događaju i što književnica nije odala najvažnije dijelove knjige.

                                                                                            Josip-Benjamin, 8.e

 

Svidjelo mi se kako nam se autorica obraćala, zanimalo ju je naše mišljenje. Također mi se svidjelo što ju je zanimalo naše iskustvo i to što ju zanimaju naši problemi.

                                                                                              Laura, 8.e

 

Meni se knjiga jako dopala jer se radi o problemima jedne tinejdžerke i što se većina djevojaka može s njom poistovjetiti. Fora mi je što se služi slengom koji mi tinejdžeri koristimo. Kod književnice mi se svidjelo što je zabavna i zna s djecom. Svidjela mi se na prvi pogled. Planiram posuditi knjigu i pročitati je od korica do korica.

                                                                                            Leonarda, 8. b

22664436_917928761694165_1880723541_o

Knjiga mi se jako svidjela, mislim da ću ju pročitati. Najviše me nakon predstavljanja knjige zanimalo ime djevojčice. Predstavljanje mi se jako svidjelo. Mislim da se mnogi tinejdžeri mogu poistovjetiti s glavnom junakinjom. Sviđa mi se i stil pisanja knjige.

                                                                                              Laura Pia, 8.d

Svidjelo mi se što je glavna junakinja knjige naše dobi i što spisateljica shvaća naše probleme ozbiljno, a ne kao „dječja posla“. Mislim da se svi možemo pronaći u bar jednoj situaciji iz pročitanog ulomka. Mislim da je spisateljica odlično prezentirala knjigu jer u knjižnici bila tišina, što znači da smo ju svi slušali. Smatram da bi se o problemima puberteta trebalo više raspravljati.

                                                                                              Hana, 8.b

 22664323_917928355027539_1379462325_o

Bilo je zanimljivo jer je književnica čitala dijelove knjige i jer je htjela da i mi sudjelujemo. Svidjelo mi se što je knjiga napisana posebno za tinejdžere i jer suosjeća s nama. 

                                                                                                Ena, 8.e

Autorica ima dobar pristup djeci, zna kako s njima. Ulomak iz knjige mi se svidio i knjiga mi se čini zanimljiva.

                                                                                               Toni, 8.d

22642047_917928708360837_2085309962_o