Matematika

Written By: Ivana - Jun• 23•13

Dubrovnik001Općinska/gradska natjecanja održavaju se po jedinstvenim kriterijima i jedinstvenim zadacima za svaku kategoriju natjecatelja. Zadatke za ovu razinu natjecanja sastavljaju članovi državnog povjerenstva za matematička natjecanja. Najbolje plasirane učenike poziva se na Županijsko natjecanje.

 

Školsko natjecanje održano je 17. 1. 2013. Sudjelovali su učenici od 4. do 8. razreda. Učenik 8. razreda Mario Zec točno je riješio sve zadatke (50/50 bodova).

 

 

Županijska natjecanja

Županijska se natjecanja odvijaju po jedinstvenim kriterijima za cijelu Republiku Hrvatsku. Pozvani učenici se natječu u rješavanju problemskih zadataka koje je pripremilo Državno povjerenstvo. Županijski odbori i komisije provode natjecanja prema dobivenim uputama, a sve izvještaje dostavljaju Državnom povjerenstvu.

 

Županijsko natjecanje održano je 15. 2. 2013. u III. osnovnoj školi u Bjelovaru. Sudjelovalo je pet učenika naše škole. U kategoriji 6. razreda Mateja Kuljanac zauzela je 3. mjesto, a Nikola Radojević 9. mjesto. Igor Aradski je u kategoriji 7. razreda zauzeo 5. mjesto. Osobito uspješni bili su naši učenici 8. razreda. Mario Zec osvojio je 1. mjesto (49/50 bodova), a Valentin Baron osvojio je 2. mjesto.

 

 

Državno natjecanje

Najuspješniji učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda osnovne škole te svih razreda srednje škole pozivaju se na Državno natjecanje. Program susreta obuhvaća rješavanje problemskih zadataka, seminar za nastavnike – mentore te savjetovanje. Na Državnom se natjecanju određuje i šesteročlana ekipa za sudjelovanje na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi.

 

 

 

Dubrovnik002Na 54. državnom natjecanju, koje je održano u Dubrovniku (od 2. do 4. travnja ),

sudjelovao je Mario Zec (jedini predstavnik Bjelovarsko- bilogorske županije). U konkurenciji 8. razreda plasirao se na 9. mjesto. Bile su uručene tri 1. nagrade, tri 2. nagrade, četiri 3. nagrade. Tri učenika su dobila pohvalu (za postignut rezultat), među kojima je i naš Mario.  Dubrovnik003

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.