Vjeronaučna olimpijada

Written By: Ivana - Jun• 11•13

Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora (Ivana Lovrić, Marija Mićanović, Antonia Zeman i Mijo Radić) osvojili su prvo mjesto na biskupijskoj razini natjecanja iz vjeronauka- Vjeronaučna olimpijada. 

Natjecanje je održano u Požegi, 19. veljače 2013. Od četrdeset i osam ekipa osnovnih škola s područja Požeške biskupije, koje su sudjelovale na županijskom (regionalnom) natjecanju, na natjecanje se plasiralo njih deset s najboljim rezultatima. Prvo mjesto među njima osvojila je ekipa Osnovne škole Vladimira Nazora iz Daruvara.  Naši učenici zastupat će Požešku biskupiju na Državnoj vjeronaučnoj olimpijadi, koja će se održati od 4. do 6. travnja u Dubrovniku.

                                                                                                                                             Tihana Petković

VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Vjeronaučna olimpijada je natjecanje iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola. Ove godine tema natjecanja bila je „SVETI DOMINIK I RED PROPOVJEDNIKA“.

Državno natjecanje održano je u Dubrovniku od 4. do 6. travnja 2013.

Marljivu ekipu naše škole činili su: Ivana Lovrić, Marija Mićanović i Antonia Zeman iz VIII. a  i Mijo Radić iz VII. b razreda.

Do državne razine natjecanja došli smo osvajanjem prvog mjesta na ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U SIRAČU I BISKUPIJSKOM NATJECANJU U POŽEGI.

U Dubrovniku smo osvojili treće mjesto i s ponosom se vratili u Daruvar.

U ime članova ekipe zahvaljujem  našoj najboljoj mentorici Tihani Petković bez koje ne bismo uspjeli.

                                                                                              Antonia Zeman, VIII. a

Moj najljepši doživljaj u Dubrovniku bio je obilazak poznatih dubrovačkih zidina. Bili smo svi puno opušteniji jer je natjecanje završilo. Pogled je bio divan. S jedna strane more, a s druge Stradun i cijeli grad. Svidjela mi se i hrana u hotelu jer je bilo svega!

U nedjelju, 7. travnja posjetili smo Zadar. Najviše su mi se svidjele Morske orgulje. One su stvarno posebne, a zvuk koji se čuje djeluje jako umirujuće.

                                                                                              Marija Mićanović VIII. a

U Dubrovniku mi je bilo prelijepo. Najljepši događaj za mene je kada su nas proglasili trećeplasiranima. U tom su se trenutku u meni pomiješali mnogi osjećaji. Bila sam sretna i ponosna na svoju ekipu. Ovo iskustvo pamtit ću kao najljepše iz osnovne škole.

                                                                                              Antonia Zeman, VIII. a

U Dubrovniku je bilo jako lijepo! Najljepši doživljaj bio je kada smo vidjeli ljestvicu privremenog poretka i shvatili da smo treći!!! Bila sam presretna i ponosna na svoju ekipu. Nadam se da ću opet doživjeti takvo iskustvo.

                                                                                  Ivana Lovrić, VIII. a

Najljepše što mi je ostalo u sjećanju je Dubrovnik obasjan suncem kada smo zadnji dan, nakon svih natjecanja, šetali zidinama.

Pogled na more sa zidina me impresionirao.

                                                                                  Mijo Radić, VII. b

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.